Thursday, December 4, 2008

Dinner


Lama juga dapur ni tak berasap dgn update ek..Bukan apa...hampir 1 minggu hari asyik hujan saja..24 jam tanpa henti. Bezanya..cuma lebat atau tidak je...line internet pun tak berapa sihat jadinya..kejap2 putus...jadi..faham2 ajelah...mood nak menghapdet tu ada kurenglah...


Entry terakhir minggu lepas kita ada sebut nak keluar dinner kan.. di New Horizon Garden Restaurant - Jalan Pasir Mas- Salor. Rasa nya restoran ni baru juga di Kelantan ni. Agak tersohor jugak lah di sini. Sudah setahun menetap di sini..baru lah merasa nak jalan2 cari makan . Maklumlah kan...tempat baru, banyak beno pulak halangan dan cabaran..ekekeke..macam Amazing Race je..


Boleh tahan juga lah hidangan2 di sini..Cuma yang tidak puas hati ialah..portion nye sikit sangat...I think morale of the story kalau nak gi makan di sini ialah...Jangan pastikan perut terlalu lapar..sure mengeluh tak puas makan..heheheh


Antara hidangan yang dinikmati :




Tomyam Seafod...Keruh betul kuah dia. Rata2 kata sedap tomyam style gini. Kita pun kata sedap jugak..cumanya..(ekekeke) manis sikit for my taste..Agaknya kalau pedas..mesti kita sorang je yang makan kot..



Chicken Sweet Sour dan Siakap Kukus.



Tak tahu apa nama hidangan ni. Udang goreng dan ada telor yang macam sarang di tabur atasnya.. not bad. Ada 2 lagi hidangan yg tak sempat nak snap gambar...Blackpepper beef dan Kailan Ikan Masin. Like I mentioned earlier..portion nye sikit..tak sempat nak enjoy..dah kena ngap dgn teman2 semeja yg lain..heheheh



Desert... yang pink karer tu jangan tanya nama..wa pu che tau..Yang pasti ada fruit cocktail tersembunyi di dasar mangkuk. Satu lagi ialah Banana Split..Hujan2 gini ada gak orang oder aiskrim..tapi ye lah kan..dia orang dah biasa dah dgn suasana hujan2 gini..Kita jer yang ' culture shock' skit time hujung2 tahun begini..

3 comments:

maisya said...

kat sini pun hujan jugak tiap hari...minggu ni je cerah sikit....dah lama tak update ingatkan pergi cuti-cuti malaysia ke...he.he..

sama la kita...strictly no belacan kat umah ni tapi kalau kat umah orang ke kat luar tu makan je sambal belacan segala...lepas tu tanggung sendirk la akibatnya

Hida said...

weh kakda balik haritu pun makan kat sini gak... boleh tahan sedap la makan seafood dia...itu jer yg me ingat ...yang me tak ingat nye yg dessert kaler pink tu...

kakda dah immune part manis2 tu...hehehe tapi hubby pulak memang marah kalau soup or gulai manis semacam..

Pinchesska said...

salam maisya n kak da..

maisya...takde nye nak cuti2 mesia..takut le kot2 naik air plak kan..maklumler takde pengalaman banjir2 ni semua...
betul--betul--betull..kalau kat luar ada belacan pun buat2 tak nampak je kan..bedal semua..balik rumah lepas tu..baru sedor diri tu ada masalah kan..ekekee

Kak da...seafood dia mmg sedap. Tomyam tu pun sedap..tapi yg kasik potong tu ..tu ler dia..manis..leceh tul..mmg me pn dah immune tapi mana aci kan tomyam manis..tak masuk majlis le gitu..ekeke