Friday, April 24, 2009

Membuat Piping Bag Sendiri

Dek kerana 'bengang' dgn harga piping bag yang dijual disini..(ekkekeke...benda kecik pun nak bengang..hu hu hu)..Lima keping saiz sederhana tu harganya RM 2. Bayangkan seorang novice yang tak de coupler, guna 2 keping piping bag untuk satu warna..tentu dah jadi pricy kan piping bag tu..jadi..kita buat sendiri..puas hati walaupun herot berot...takper. janji boleh lanyak piping bag banyak mana suka masa belajau main2 warna ni..

Jom layan ...










Senang jer kan..beli plastik yang agak2 sama saiz piping bag tu, kemudian gunakan plastik sealer tu..seal di bahagian tengah plastik tu...Hehe..dah seal..kasi gunting itu bahagian tengah...wallah..dah siap..2 keping beb..

4 comments:

maisya said...

Index,
Boleh le buat bisnes plak jual piping bag ni...maisya tak de sealer le plak, kalau tak lagi jimat buat sendirik kan. Kalau buat guna kertas minyak tu asyik nak terbukak je.

Pinchesska said...

hehehe....sape lah agaknya nak beli piping bag tu maisya...pakai sendiri jerlah..boleh 'membazir'sesuka hati..ekekeke

psttt...pakai lilin pun boleh le nak seal plastik tu..gunting siap2 tengah2 dia, pastu layur le kat api..cumanye mesti herot petot sikit tapi lebih baik dr kertas minyak tu..ganas sikit boleh tenyeh..

Anonymous said...

isalam prichesska,

mana nak beli heat sealer tu klu di kl? tq

Pinchesska said...

salam anonymous...maaf yer terOVER lambat mereply... Kat KL i do not know tapi kat Kota Bharu..my husband beli kat kedai barang2 elektrik...mcm tak percaya jer kan tempatnya....even kat TESCO pn takde..hehehe