Monday, March 7, 2011

Kek Alunan Kasih

Nama kek kemain lagi..beralun2 berkasih2. Memang cantik rupa paras dan nasib baik rasa nyer pun cantik.

Terjumpa resepi kek ni masa melawat blog DTS Mat Gebu,cantik jer nampak hasil lembut tangan cik mat. Kemudian ke blog Secubit Garam KNor,nampak le pulok kek alunan kasih ni ..waduh comel banget...geram beb...membuak2 perasaan nak cuba buat...




Last weekend cuba buat...syok juga main kaler2 ni..Yang warna pink bubuh perisa stoberi. Yang hijau bubuh perisa pandan. Hahaha..yang biru saja2 gatal bubuh peppermint oil.

Kek sangat gebus teksturenya. Cuma lapisan alunan tu tak secantik KNor buat..tak cukup kasih sayang kot kek nih..kasar2 lapisan ombaknya. Tapi takpe..tomorrow never die, unless I die first lah kan..I will bake this cake again...yummehh!


Psttt..feedback drp tukang2 makan..warna pink dan hijau tu sedap..tapi tak suka warna biru sebab ada rasa pudina..wahahaha..pepermint ni tak ramai penggemarnya kan...hanya org2 tertentu saja yg suka....I accept Constructive feedback...

vf

1 comment:

HaniCheLat said...

wah, cantik beralun... permukaan kek pun smooth je kan.. (kalau saya mesti dah crack). hehehe..