Friday, November 21, 2008

Sandwich Telor , Hash Brown Potato dan Crouton






Jemu lah makan nasi, so untuk dinner tadi ala2 western gitu..Sandwich Telor, Hash Brown dan Crouton....Yang simple saja sebab min alif lam sin bermaharajalela...

Resepi sandwich telor ni ikut suka hati kita je..

Telor rebus - dihancurkan. Mayonis (ikut suka banyak mana) Gaulkan kesemuanya dengan sedikit garam dan black pepper..Itu sahaja.

Rasa boring pulak kan makan sandwich togel gitu jer..Kita pun eksyen sikit dengan hash brown potato. Resepi kita tiru dari blog ini Yummylicious. Sedap you!!

Untuk tambah fattening lagik ...hikhikhik..bukak 1 tin kecil Mushroom Soup Campbell...regukan dengan Crouton..Resepi Crouton pun tiru dari blog yang sama . Cumanya, tak de lah letak cheese bagai kat roti tu...

Senang banget nak buat..kalau malas nak sebut crouton boleh je serbut garlic bread garing...Marjerin tu kita campurkan dgn sedikit bawang putih...campur sikit oregano dan basil..dah jadi..sapukan atas roti....bakar dalam oven selama lebih kurang 10 - 15 minit..siappp..



Yummy...kenyang . meriah pinggan dan kalori..sedap tau makan crouton yang santai berenang2 dlm mangkuk mushroom soup tu...

1 comment:

Musliha said...

ahhhhhhhhhhhhhhhh..
hash brown potato..
nak juga.. tensen la..
kak index suka tau.. eeeeeeeeeee..